Sesiune de instruire a noilor observatori voluntari încheiată cu succes!

Se cunoaşte faptul că organizaţia Mare Nostrum dispune şi întreţine o reţea de observatori voluntari, numită "Reţeaua de observatori voluntari pentru salvarea delfinilor" şi în cadrul căreia puteţi activa. De două ori pe an se fac înscrieri de noi voluntari. De ce de două ori pe an? Pentru simplul fapt că la începutul lunii mai concentrarea unora dintre membrii reţelei şi mă refer aici la elevi şi studenţi, se pregătesc de examene, teze şi de ce nu de vacanţă, neputându-şi îndeplini cu succes rolul în reţea.

Oficial pe data de 30 octombrie am încheiat sesiunea de toamnă de înscriere iar între 1 şi 15 noiembrie atât eu cât şi colegele mele ne-am ocupat de instruirea noilor membri. Trebuie să facem cunoscut faptul că în urma acestei sesiuni s-au înscris un număr de 22 de grupe de elevi din 20 de instituţii de învătământ din cele două judeţe ale Dobrogei. Beneficiind şi de sprijinul scolilor din Sulina şi Sfântul Gheorghe. Astfel grupurile nou formate vor ajuta la monitorizarea regulată a litoralului românesc în vederea observării delfinilor (eşuaţi sau in situ) precum şi a oricăror evenimente neplăcute apărute în zona costieră.

Reţeaua nu cuprinde doar elevi şi profesori ci şi angajaţi ai diverselor intreprinderi, institute, asociaţii (INCDM, Garda de Coastă, ANPA, ANSPSR, ABADL, Asociaţii pescăreşti etc) de pe litoralul românesc precum şi oameni simpli, cetăţeni responsabili şi iubitori ai delfinilor şi implicit ai Mării Negre.

Chiar ieri am procedat la identificarea unui delfin eşuat la Vama Veche, este vorba de un marsuin (Phocoena phocoena relicta), femelă ce avea 1,3 m lungime, ca urmare a sesizării făcute de o echipa a Gărzii de Coastă.

Anul acesta, pentru activităţile derulate spre conservarea speciilor de delfini din Marea Neagră, am beneficiat de sprijinul financiar al OMV Petrom S.A. şi ACCOBAMS, cărora le mulţumim pe această cale.

IMG_5672.JPG DSC02467.JPG ACCOBAMS.jpglogo_petrom_ro.jpg