Parteneriate pentru dezvoltarea reţelei de monitorizare a delfinilor eşuaţi „Voluntari pentru salvarea delfinilor”

Încă din anul 2000, ONG Mare Nostrum derulează proiecte de conservare a biodiversităţii pentru a înlătura ameninţările directe asupra delfinilor din Marea Neagră. Viziunea noastră în această direcţie este de a reduce numărul delfinilor eşuaţi pe ţărm, printr-o colaborare strânsă cu pescarii, urmărind informarea şi conştientizarea publicului, precum şi implicarea tinerilor voluntari din şcolile, liceele şi universităţile din zona costieră românească în activităţi de teren.

Şi în anul acesta Mare Nostrum continuă seria de activităţi de monitorizare a delfinilor eşuaţi de-a lungul litoralului românesc, prin dezvoltarea reţelei de observatori “Voluntari pentru salvarea delfinilor”. Prin aceste activităţi dorim creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi de conservare a delfinilor.

Dezvoltarea reţelei “Voluntari pentru salvarea delfinilor” implică existenţa unui grup de observatori voluntari în cadrul instituţiei dumneavoastră de învăţământ care va fi coordonat de una sau mai multe persoane desemnate de dvs. (Coordonator/i Local/i). Pe teren, în monitorizarea propriu-zisă, se va deplasa un grup de minim 3 persoane.

Activităţile de monitorizare, pe care grupul de observatori voluntari al instituţiei de învăţământ le vor desfăşura de 2 ori pe lună, presupun realizarea de observaţii sistematice pe litoralul românesc în vederea identificării delfinilor eşuaţi. Monitorizarea se va desfăşura pe plajele din dreptul şi din vecinătatea localităţii dumneavoastră, după o prealabilă instruire a elevilor.

Avem convingerea că scopul de conservare a delfinilor nu este împărtăşit doar de ecologiştii de la Mare Nostrum, ci şi de elevi, studenţi, localnici sau turişti. De aceea ne dorim să realizăm acest proiect în parteneriat cu dumneavoastră şi împreună să reuşim să acordăm o şansă delfinilor din Marea Neagră.

În speranţa că am reuşit cooptarea instituţiei dvs. de învăţământ în reţeaua de monitorizare voluntară a delfinilor, aşteptăm confirmarea interesului dumneavoastră până la data de 21 octombrie 2013, exclusiv pe baza formularului de înscriere. Tabelul cu sectoarele de monitorizare a delfinilor poate fi accesat aici.

Vă mulţumim!