Intervenţie în miez de noapte

Astăzi, 07 aprilie, în jurul orei 1 noaptea, echipa Mare Nostrum a fost anunţată de prezenţa unui delfin eşuat, pe plaja Faleză Nord din Constanţa, Delfinul eşuat era un mascul, mort de aproape o săptămână, având în vedere starea avansată de descompunere. Mamiferul, un exemplar pui din specia Phocoena phocoena relicta, măsura aproximativ 87 cm. Motivul morţii este incert, din cauza stadiului avansat de putrezire, ce nu a permis identificarea unor posibile urme.

Ulterior efectuării măsurătorilor şi a inspectării delfinului, rămăşiţele mamiferului au fost transportate la o firmă specializată în incinerarea cadavrelor animale.

De asemenea, dupa ora 13, echipa de intervenţie a organizaţiei a fost anunţată de existenţa unui alt delfin eşuat, de această dată pe plaja Belona din Eforie Nord. Mamiferul făcea parte tot din specia Phocoena phocoena relicta, fiind vorba de această dată de o femelă de 141 cm lungime, gestantă, după cum s-a putut observa de către specialişti.

Dacă observaţi un delfin eşuat, contactaţi-ne la numerele de telefon 0800 800 078 sau  0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro veţi găsi formularul on-line prin intermediul căruia ne puteţi trimite informaţii cu privire la delfini (vii sau morţi).

Activităţile de monitorizare şi conservare menţionate, sunt susţinute de către ACCOBAMS şi DB Schenker în cadrul proiectelor desfăşurate de ONG Mare Nostrum.

07.05.2013.jpg