Delfini eşuaţi pe litoral

În urma unor teleoane de urgenţă primite în ultimele 2 zile, echipa Mare Nostrum a intervenit pe plaja Mamaia şi plaja Venus pentru identificarea a două cetacee eşuate.

Este vorba despre doi marsuini (Phocoena phocoena relicta) tineri, pe care valurile i-au adus pe ţărmul mării. Mamiferul marin identificat în staţiunea Mamaia decedase recent, iar echipa Mare Nostrum a intervenit rapid, l-a preluat şi transportat la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" din Constanţa, în vederea prelevării de probe pentru investigaţii de laborator chiar dacă principala cauză ce a dus la deces a fost atribuită plaselor de pescuit.

intervenţiile s-au desfăşurat în cadrul programului "Monitorizarea şi conservarea delfinilor din Marea Neagră", susţinut financiar de OMV Petrom şi prin Campania "Adoptă un delfin!".

Dacă observaţi un delfin eşuat sau exemplare vii, în apele teritoriale româneşti, contactaţi ONG Mare Nostrum la numerele de telefon 0241.612.422 sau 0763.255.731. De asemenea puteţi accesa pagina de facebook a delfinilor din Marea Neagră http://www.acebook.com/delfinimn?fref=ts

20150722.jpg