Delfin eşuat la Mangalia

În urma unei sesizări din partea rețelei noastre de monitorizare și a dispeceratului Apelor Române, echipa Mare Nostrum a intervenit luni, 3 februarie 2014, în zona din spatele spitalului municipal din Mangalia, pentru identificarea unui delfin eșuat. Acesta, o femelă tânără, din specia Tursiops truncatus ponticus (popular - afalin), prezenta urme de prindere în plasă în zona rostrului (bot) și avea o funie legată de înotătoarea codală. Cu o lungime de 145 cm, mamiferul se afla în stare avansată de descompunere.

Este cel de-al doilea caz de eșuare pe litoralul românesc înregistrat de Mare Nostrum în acest an.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul programului “Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”, susținut financiar de DB Schenker și campania „Adoptă un delfin”.

Dacă osbervați un delfin eșuat, contactați-ne la numerele de telefon 0241612422 sau 0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți).

Cei care doresc să sprijine salvarea delfinilor din Marea Neagră pot direcționa 2% din impozitul pe venit sau prin intermediul campaniei Adoptă un delfin.

Cecilia Pătrăhău

Responsabil PR/Fundraising

03.02.2014_ONG_Mare_Nostrum.jpg