Delfin eșuat la Agigea, observat de echipa Mare Nostrum

 Marţi, 2 aprilie 2013, în jurul orei 11:00, o echipă Mare Nostrum, aflată pe teren într-o expediţie de monitorizare, a observat un delfin eşuat pe plaja dintre Agigea şi Eforie Nord. Este primul pe anul acesta şi este vorba despre o femelă de marsuin (Phocoena phocoena relicta) de 130 cm lungime, în stare avansată de descompunere. Din datele preliminare s-a constatat că mamiferul era ajuns la mal de mai puţin de 24 de ore, dar cu semne clare care indicau ca dată a morţii cca. 3 săptămâni în urmă.

Rămăşiţele delfinului au fost transportate la o firmă specializată în incinerarea cadavrelor de animale, deoarece "examenul medical a fost exclus, întrucât era în stare avansată de putrefacţie", după cum a declarat Marian PAIU, coordonatorul proiectelor dedicate delfinilor la Mare Nostrum.

Această activitate face parte din proiectul intitulat "Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră", ediţia 2013, lansat de ONG Mare Nostrum în luna februarie a.c. şi susţinut financiar de către DB Schenker.

Dacă observaţi un delfin eşuat, contactaţi-ne la numerele de telefon 0800 800 078 sau 0763255731 iar pe site-ul www.delfini.ro  găsiţi formularul on-line prin intermediul căruia ne puteţi trimite informaţii cu privire la delfini (vii sau morţi).

IMG_9666.JPG