Monitorizarea şi conservarea delfinilor din Marea Neagră, 2016-2017

Co-finanţatori:

Secretariatul ACCOBAMS prin intermediul proiectului "Creşterea capacităţii regionale pentru dezvoltarea de studii privind distribuţia şi abundenţa cetaceelor"

Buget: 67500 Ron

Campania "Adoptă un delfin"

Perioada: ianuarie - decembrie

Obiectivele principale:

· Menținerea unui grad ridicat, calitativ și cantitativ, a datelor cu privire la cetaceele de la litoralul românesc;

· Creşterea capacităţii cercetătotilor locali şi regionali, din bazinul Mării Negre, pentru a se adresa problemelor legate de studierea distribuţiei şi abundenţei cetaceelor;

· Identificarea și testarea de metode/modalități de reducere a numărului de mortalități în rândul cetaceelor;

· Creșterea gradului de informare și conștientizare a populației cu privire la ecosistemul Mării Negre și a problemelor cu care se confruntă.

Pentru perioada ianuarie 2016 - decembrie 2017 în cadrul Programului ne propunem să menţinem şi să dezvoltăm activităţile  deja derulate precum şi introducerea de noi metode şi căi de monitorizare şi conservare a celor trei specii de cetacee ce ne vizitează apele teritoriale. Precum şi realizarea unui curs privind estimarea abundenţei şi distribuţiei cetaceelor pentru cercetătorii din ţările riverane Mării Negre.

De asemenea activităţile derulate constant vor cuprinde: monitorizări ale cetaceelor (in situ, eşuări precum şi capturi accidentale), studiu asupra cetaceelor în zona marină de sud  în limita celor 12 MM, continuarea dezvoltării reţelei de monitorizare a eşuărilor, studierea bolilor cetaceelor cu ajutorul partenerilor noştrii, asigurarea unei echipe de intervenţii în regim non stop, testarea de echipamente pentru reducerea capturilor accidentale, cursuri de instruire, campanii de informare, evenimente publice.

Astfel echipa Mare Nostrum continuă activitatea dedicată cetaceelor, iar în cazul în care observaţi delfini vă rugăm să ne informaţi la numerele de telefon 0763255731, 0241 612 422 sau prin intermediul adresei de e-mail office@marenostrum.ro sau chiar accesând formularul electronic de pe site.

 Puteţi să ne susţineţi financiar prin intermediul campaniei "Adoptă un delfin" sau dacă doriţi să deveniţi voluntari şi să participaţi alături de noi la activităţi trimiteţi-ne un e-mail la adresa event@marenostrum.ro