Despre noi

„Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor”

MIHAELA CÂNDEA este directorul executiv al organizaţiei. Ea este cea care gestionează bugetele, implementează strategiile de acţiune şi coordonează echipa executivă.

RALUCA FABIAN este asistent de proiect şi se ocupă de tot ce înseamnă documentare, implementare proiecte şi achiziţii publice.

MARCELA ROMAN este responsabilul PR al organizaţiei. Are grijă de imaginea Mare Nostrum şi menţine relaţiile cu presa.

MARIAN PAIU este coordonatorul activităţilor de teren. Rolul acestuia este de a oferi suport echipei de proiect în lucrul cu voluntarii, de a media relaţia dintre UIP şi reţeaua voluntarilor implicaţi în proiect şi de a efectua activităţile propriu–zise din planul proiectelor.

GEORGIANA BURLACIUC este responsabilul financiar. Acesteia îi revine rolul de a oferi suport echipei de proiect în autorizarea şi efectuarea plăţilor, realizarea achiziţiilor publice, înregistrarea documentelor financiar contabile şi raportările financiare.

„Conservarea delfinilor din zona costieră românească prin implicarea comunităţii pescarilor şi conştientizarea turiştilor”

cristina.jpgCristina Mihai

Coordonator proiect, Perioada: august 2005 - aprilie 2006

Buna parte din viata mea e dedicata protectiei mediului, insa inceputul mileniului mi-a adus pasiunea pentru actiunile de conservare a delfinilor. Nu va voi spune cat de minunati sunt delfinii pentru ca o stiti cu siguranta, doar va invit sa va alaturati echipei din care fac parte, sa cunoasteti si sa va apropiati si mai mult de indragitele cetacee!

steliana.jpg Steliana Zgura


Asistent proiect, Perioada august 2005  aprilie 2006
Coordonator proiect, Perioada mai 2006  august 2006

In urma cu 7 ani am inceput colaborarea cu ONG Mare Nostrum ca simplu voluntar. Desi am urmat Liceul de Arta, pasiunea pentru natura m-a determinat sa ma alatur organizatiei avand astfel sansa de a ma implica in proiecte de protejare a delfinilor din Marea Neagra. Cu totii adoram aceste mamifere marine. Va invit sa va alaturati echipei de voluntari entuziasti de la Mare Nostrum.

andreea.jpgAndreea Florea

Asistent Proiect (mai septembrie 2006)

Dragostea fata de natura si vietuitoarele ei mi-au calauzit pasii catre Facultatea de Stiinte ale Naturii, Specializarea Ecologie si Protectia Mediului tocmai pentru a nu fi doar un spectator al splendorilor ei. Incerc sa ma bucur din plin de lumea magica pe care a creat-o natura, mi-ar placea sa fiu o floare mangaiata de razele soarelui, mi-as dori sa plutesc purtata de adiarea vantului precum un fluture si as dansa libera ca un delfin in valurile marii.

maria-moldoveanu.jpg Mariana Moldoveanu

Consilier stiintific in cadrul INCDM "Grigore Antipa" Consultant stiintific Absolventa a Institutului Pedagogic din Constanta si apoi a Facultatii de Biologie

Universitatea Bucuresti, dupa un stagiu de profesor de biologie, din 1972 lucreaza in INCDM, in prezent fiind c.s. gr. III. Membra a mai multor teme de cercetare privind ecologia zooplanctonului din apele romanesti ale Marii Negre, in contextul profundelor modificari induse de impactul antropic si al patrunderii organismului gelations Mnemiopsis leidyi , fiind coautoarea mai multor lucrari stiintifice. In anul 1996, participa la a III-a sedinta de negociere a Acordului pentru Conservarea Cetaceelor din Marea Neagra, Marea Mediterana si zona contigua a Atlanticului (ACCOBAMS), desfasurata la Monaco, pentru ca apoi sa fie nominalizata pentru functia de responsabil Punct Focal pentru acest acord, functie pe care a detinut-o pina in aprilie 2006. Documentindu-se in problemele privind starea de conservare a delfinilor din Marea Neagra, in 2001 a lansat proiectul

Conservarea delfinilor din apele romanesti ale Marii Negre, primind finantare din partea Programului Comunitatii Europene LIFE-NATURE. A participat la mai multe expeditii comune desfasurate in Marea Neagra. A urmat mai multe cursuri si seminarii, pe probleme de evaluare a impactului produs de activitatile umane asupra mediului marin, conducind apoi mai multe studii, cele mai multe privind impactul prospectiunilor seismice asupra ecosistemului marin desfasurate in diferite areale din apele marine romanesti.

eugen-anton.jpgEugen ANTON

Consultant stiintific A elaborat sau publicat 24 de lucrari. Principalele proiecte ştiinţifice abordate fiind:

1. Life-Natura (LIEOONAT/RO/7194) „Conservarea delfinilor din apele romăneşti ale Mării Negre” (perioada 2001-2004).

2. Agral „Soluţii pentru relansarea pescuitului peştilor demersali din Marea Neagră” (perioada 2002-2005).

3. Mediu „Protecţia ecosistemului marin în contextul implementării convenţiei de la Bucureşti şi a altor convenţii internaţionale” (2003-2004).

4. PN 03-140303 „Evaluarea stării populaţiilor de peşti pelagici gregari marini în context transfrontalier”.

5. Mediu „Studii privind implementarea legislaţiei UE referitoare la mediul acvatic marin” .

Scopul final al lucrărilor de cercetare abordate, a fost: - creşterea duratei de exploatare şi reducerea costurilor de confecţie a uneltelor de pescuit; - reducerea termenelor de execuţie şi a costurilor de confecţie a uneltelor prin utilizarea de noi materiale şi tehnologii de conservare; - autodotarea cu echipamente de pescuit pentru evaluarea aglomerărilor pescuibile şi determinarea recrutării principalelor specii de peşti de interes comercial de la litoralul românesc; - identificarea căilor pentru ameliorarea efectului perturbator al actualelor sisteme de pescuit; - dimensionarea efortului de pescuit şi asigurarea caracterului selectiv al pescuitului pe baza evaluării capturilor totale admisibile; - elaborarea unor măsuri şi recomandări pentru asigurarea unei exploatări durabile a resurselor pescăreşti, respectiv pentru protejarea şi conservarea populaţiilor de delfini de la litoralul românesc al Mării Negre.

mugur.jpgMugur Grosu

Consultant design si comunicare roman in viata; 33 de ani; freelancer; preocupari - literatura nonfictiva, publicistica, arte prospective interese - nimicul euforic 3 carti publicate, cateva expozitii / manifestari cu caracter experimental, festivaluri. co-fondator al ONG-urilor - Asociatia Arte/Litere ASALT si Fundatia ParteR / Teatrul Arca redactor al revistei Tomis - www.revista-tomis.ro

serban.jpgSerban Ionescu

Consultant economic Imi place apa, pamantul, aerul si focul. Ca atare, imi petrec viata in/pe langa toate aceste medii, muncind la birou si mergand pe strada cu masina sau cu bicicleta, scufundandu-ma, zburand cu avionul (insotit de piloti, stewardeze dragute si alti calatori) sau cu parapanta (neinsotit), si apreciez gratarele de piept de pui.