Cum poţi proteja delfinii, urmând 6 paşi simpli?


  1. Păstrează marea curată! Nu arunca deşeuri, de niciun fel, pe plajă, sau în apă. În mod special, recipientele, din plastic, pot fi înghiţite accidental de delfini şi le pot cauza moartea.
  2. Nu încerca să hrăneşti un delfin aflat, în mediul natural, deoarece, această acţiune, îi poate tulbura comportamentul şi îl supune primejdiei accidentelor, dacă se apropie prea mult de ambarcaţiuni.
  3. Nu înota alături de delfini, mai ales când grupul include femele cu pui. Nu uita că delfinii sunt mamifere sălbatice, cu un comportament imprevizibil şi care pot ataca omul.
  4. Informează specialiştii! Pentru a semnala prezenţa delfinilor poţi suna la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanţa (0241 540 870), ONG Mare Nostrum (0241 612 422 sau e-mail la office@marenostrum.ro), Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii –  Delfinariu (0241 831 553) sau Direcţia Apelor – Dobrogea Litoral (0241 673 036). Informaţiile pe care ni le transmiţi, semnalând prezenţa delfinilor, ne ajută să găsim cele mai bune soluţii, pentru protejarea lor.
  5. Implică-te în acţiunile de protejare a delfinilor! Te poţi alătura echipei noastre participând la activităţile de monitorizare a delfinilor şi devenind, astfel, un membru al reţelei de observatori voluntari. De asemenea, vei primi o legitimaţie, care să ateste acest lucru. Pentru înscriere trimite un e-mail pe adresa office@marenostrum.ro
  6. Donează pentru susţinerea acţiunilor de protejare a delfinilor! Şi tu te poţi implica, în acţiunile noastre, sprijinind financiar ONG Mare Nostrum, prin donaţii şi sponsorizări, devenind astfel un Prieten al Delfinilor. Mai multe detalii AICI.