Campanii publice

Anul 2019 - Anul acesta, informarea persoanelor a fost făcută mai mult prin intermediul mass-mediei, prin urmare au fost peste 100 de apariții în presa scrisă și audio-vizuală, națională și internațională cu un număr total de aproximativ 5 milioane de vizualizări. De asemenea, prezentarea proiectelor și rezultatelor s-a făcut în cadrul a 7 conferințe naționale și internaționale.

poza5.jpg

Anul 2018 - au fost peste 100000 de persoane informate în mod direct şi indirect de-a lungul a 6 sesiuni de informare şi conştientizare precum şi a prezentărilor susţinute în instituţiile de învăţământ, 4 evenimente publice, conferințe naționale și internaționale şi nu în ultimul rând  prin intermediul mass-media.

4456.jpg

O desfășurare mai aparte a evenimentelor  a fost de Ziua Delfinului, unde a fost organizat un atelier de discuții intitulat ”Cum asigurăm eficient conservarea cetaceelor din Marea Neagră”. Scopul acestui atelier a fost de a prezenta problemele legate de conservarea cetaceelor din Marea Neagră.

Atelierul de disctuții a reunit peste 20 de reprezentanți ai autorităților responsabile de implementarea legislației cu privire la conservarea cetaceelor din Marea Neagră, cum ar fi: Ministerului Apelor și Pădurilor, Institutul de Cercetare – Dezvoltare Marină ”Grigore Antipa”, GeoEcoMar și Agenția de Protecția Mediului, ACCOBAMS etc.

În urma acestor discuții au rezultat un set de măsuri care sunt necesare pentru a eficientiza activitățile dedicate protejării cetaceelor.

2234.jpg

Anul 2017 -  Deja a devenit tradiţie celebrarea Zilei Delfinului de către Mare Nostrum, însă pentru acest an am decis să tragem un semnal de alarmă prin promovarea unei zile de doliu pentru numărul mare de delfini, morţi, ajunşi la ţărm. Pe lângp sesiunile de informare pe plaşă am prezentat rezultatele programului de monitorizare în cadrul a diverse conferinţe naţionale şi internaţionale.

promovare_mare.jpg

Anul 2016 - Campaniile de informare şi conştientizare s-au desfăşurat sub forma sesiunilor de informare directa, tip caravană, evenimente publice precum Ziua Delfinului, Ziua Mediului, Ziua Mării Negre, Ora Pământului precum şi prin intermediul sesiunilor la clasă pentru elevii din şcolile dobrogene şi nu numai. Peste 150 apariții în presa scrisă, audio-vizuală, rețele de socializare cu peste 16000 de vizualizări.

august_2016.jpg

Anul 2015 - un an cu foarte multe activităţi destinate publicului. Pe perioada caldă a anului am derulat 21 de sesiuni de informare atât în localităţile litorale cât şi pe plajele din vecinătatea acestora. Pe parcursul celor 21 de sesiuni am distribuit peste 9000 de pliante. Pe lângă acestea am participat şi în cadrul evenimentelor ştiinţifice pentru a disemina informaţii despre activităţile şi rezultatele programului Monitorizarea şi conservarea delfinilor din Marea Neagră. Nu în ultimul rând am organizat evenimente publice cu ocazia diverselor zile cu însemnătate pentru mediu dar mai ales cetacee (Ziua Delfinului, Ziua Mării Negre, Ora Pământului, Caravana Dunării etc.). Pentru o mai largă diseminare am primit ajutorul presei scrise, media audio-vizuală dar la fel de utile s-au dovedit a fi şi mediul online (www.delfini.ro) şi reţelele de socializare (pagina de facebook Delfinii din Marea Neagră).

informare.jpg

Anul 2014 - Motto-ul după care ne ghidăm este "Marea Neagră nu poate fi salvată decât prin schimbarea mentalităților", astfel am continuat activitățile de informare și conștientizare directă (pliante, panouri informative, discuții libere, prezentări la clasă) indirectă, organizarea de evenimente cu însemnătate (ex. Ziua Delfinului) dar și evenimente naționale (Bilanț Mare Nostrum) și internaționale (Workshop-ul ACCOBAMS, Monaco). Astfel au fost realizate un număr de 36 de sesiuni de informare directă, peste 200 apariții în presa scrisă, audio-vizuală, rețele de socializare, 27 de prezentări și instruiri la clasă pentru peste 700 elevi și profesori.

colaj_promovare.jpg

În anul 2013, după cum v-am obişnuit în ultimii ani, am organizat două întâlniri publice pentru informarea şi raportarea activităţilor din cadrul programului de monitorizare şi conservare a cetaceelor astfel în luna februarie odată cu demararea oficială a programului pentru anul 2013 am organizat în cadrul INCDM "Grigore Antipa" o întâlnire pentru diseminarea rezultatelor anului precedent precum şi pentru informarea cu privire la activităţile ce vor avea loc în anul 2014, la întâlnire au participat parteneri, colaboratori, presa precum şi persoane din institutiile publice direct interesate.

La finalul anului, în luna decembrie am prezentat rezultatele pentru anul 2013 precum şi activităţile ce dorim să le derulăm în anul 2014.

De asemenea pe parcursul sezonului cald am organizat un număr de 10 sesiuni de informare face to face pe plaje. Astfel făcând cunoscute problemele cu care se confruntă cetaceele din Marea Neagră şi cum se pot implica în demersurile noastre pentru conservarea acestor mamifere acvatice. În paralel oridecateori am avut ocazia am participat la tabere, excursii pentru a disemina informaţiile.

campanii_publice.jpg

În 2012 festivitatea organizată de Ziua Internaţională a Mării Negre a coincis cu finalizarea proiectului "Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră" susţinut de S.C. OMV-Petrom S.A. şi serbarea majoratului "oficial"al organizaţiei, Mare Nostrum 18 ani. Motiv pentru care am invitat alături de noi persoanele cu care am lucrat şi colaborat de-a lungul timpului.

ZIMN_2012.jpg


image001.jpg image002.jpg
image003.jpg image004.jpg
image005.jpg image006.jpg

Ziua Internaţională a Mării Negre

ONG Mare Nostrum marchează, în fiecare an, Ziua Internaţională a Mării Negre, prin organizarea unor evenimente publice de informare şi conştientizare a cetăţenilor, cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător. Ultima activitate, din cadrul ediţiei de anul acesta, a fost Concursul de machete „Marea Neagră sub ochii tăi”. Competiţia a avut loc, în data de 1 noiembrie, la Căminul Cultural din Corbu, în intervalul 11.00 – 13.00. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine, din zona costieră românească, în special a delfinilor”.

Concursul s-a adresat elevilor, de la instituţiile de învăţământ, din Corbu şi Vadu. Fiecare clasă a trebuit să realizeze, sub îndrumarea unui profesor, o machetă a Mării Negre, în care să includă vieţuitoare marine, realizate din deşeuri. Mesajul machetei a trebuit sa evidenţieze clar biodiversitatea Mării Negre şi pericolul, care o ameninţă – poluarea cu deşeuri. Pe lângă creativitatea şi entuziasmul caracteristice vârstei, elevii claselor I – VIII, din Corbu şi Vadu, au surprins, în machetele lor, starea actuală a zonei costiere româneşti şi şi-au exprimat dorinţa de a avea o mare mai curată.

În data de 4 august 2005, ONG Mare Nostrum a organizat o Conferinţă de presă, prilejuită de lansarea proiectului Conservarea delfinilor din zona costieră românească prin implicarea comunităţii pescarilor şi conştientizarea turiştilor”.

01.jpg 02.jpg
03.jpg 04.jpg

Seminar – Resurse pentru mediu şi comunităţi – Bucureşti, 11 noiembrie 2005

05.jpg 06.jpg